Μουσικοκινητική Junior

μαζί με τη μαμά μου.... 18 μηνών - 2,5 χρονών...

 

 

Κάθε Τρίτη 9.15-10.15 στο Ωδείο Τεχνοτροπία... 

 

Σε αυτές τις ηλικίες το παιδί από βρέφος γίνεται πια νήπιο. Την περίοδο αυτή και μέχρι τα 3 του χρόνια δημιουργούνται πλήθος συνάψεων στον εγκέφαλο από τα πολλαπλά ερεθίσματα που δέχεται. Αυτές οι συνάψεις τα επόμενα χρόνια είτε θα διατηρηθούν αν το ερέθισμα επαναλαμβάνεται, είτε θα εξαφανιστούν. Επίσης σε αυτό το χρονικό διάστημα το παιδί εξελίσσει την ομιλία. Αυτή, είναι η καταλληλότερη περίοδος να προσφέρουμε στο παιδί μας όσα περισσότερα ηχητικά, οπτικά, απτικά ερεθίσματα μπορούμε, σεβόμενοι πάντα τα εσωτερικά του όργανα που τώρα εξελίσσονται και τις αισθήσεις του που είναι παρθένες. Αυτή είναι η κατάλληλη περίοδος για τη μαμά να μάθει στο παιδί της μέσω του παιχνιδιού. Επίσης «η μάθηση έχει καλύτερα αποτελέσματα όταν συντελείται σε ένα περιβάλλον όπου υπάρχουν καλές διαπροσωπικές σχέσεις και αλληλεπιδράσεις» (Goehlich, 1997).

 

Γι αυτό… Ελάτε μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά! Μαζί να τραγουδήσουμε όλοι απ’ την Καρδιά!!! 

 

Ελάτε να μπούμε μαζί στον μαγικό κόσμο της μουσικής, να καθίσουμε στον κύκλο, να τραγουδήσουμε όλοι μαζί με την κιθάρα, να μάθουμε παιχνίδια με τα δάχτυλα, τα χέρια, το σώμα μας ολόκληρο. Ελάτε να παίξουμε μαζί παιχνίδια που βοηθούν την εξέλιξη του παιδικού εγκεφάλου, και που θα γίνουν σημαντικά εργαλεία για τις ώρες που περνάτε με το παιδί σας στο σπίτι. Πάνω από όλα όμως ελάτε να διασκεδάσουμε και να χαλαρώσουμε μαζί, χορεύοντας και τραγουδώντας από την καρδιά μας!

 

Στόχος της μαθήματος είναι να βοηθήσει το παιδί, να αναπτύξει τα παρακάτω…

  • Αδρή κινητικότητα μέσω κινητικών παιχνιδιών. 
  • Λεπτή κινητικότητα μέσω δαχτυλοτράγουδων και κατασκευών. 
  • Ορθή ομιλία μέσω τραγουδιών, ποιημάτων παροιμιών. 
  • Ανάπτυξη της μνήμης. 
  • Αισθητηριακή αντίληψη. 
  • Συνεργατικό πνεύμα μέσα από ομαδικά παιχνίδια και στόχους. 
  • Κοινωνικοποίηση (ορθή συμπεριφορά μέσα στην ομάδα). 
  • Παροχή γνώσης μέσα από το παιχνίδι και την ενεργή συμμετοχή. 
  • Επαφή με τη μελωδία και τον ρυθμό. 

 

Με την Πηνελόπη Μητσακάκη – Μουσικοπαιδαγωγό

 


Από το Ωδείο Τεχνοτροπία - το πρώτο αναγνωρισμένο ωδείο στο Γέρακα.

ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ

Μουσικοκινητική για παιδιά
από 1,5-3,5 χρονών

Λειτουργούν 3 τμήματα:
Δευτέρα 12:00-13:00
Τρίτη 9:15 - 10:15
Πέμπτη 19:00-20:00
 

Βιωματικό Εργαστήρι Αυθόρμητου Θεάτρου με την ψυχολόγο Ηλιάννα Πεσσάρη

Η ομάδα αυτή απευθύνεται σε όποιον θέλει να γνωρίσει περισσότερο τον εαυτό του και να διευρύνει την επικοινωνία του με τον υπόλοιπο κόσμο, μέσα από την έκφραση, το παιχνίδι, τον αυτοσχεδιασμό, τη μουσική, την ομαδικότητα, τη δημιουργικότητα και τα συναισθήματα.

Στο εργαστήρι αυτό οι δικές μας εμπειρίες θα γίνουν το υλικό πάνω στο οποίο θα αυτοσχεδιάσουμε, θα παίξουμε, θα δημιουργήσουμε με τη συνοδεία μουσικής. Θα είναι μία ευκαιρία να γνωρίσουμε καλύτερα το σώμα μας και τις εκφραστικές του ικανότητες, να αναπτύξουμε την μιμική μας, τη χρήση της φωνής μας και την κίνηση μας. Θα χρησιμοποιηθούν στοιχεία σωματικής έκφρασης, βασικές τεχνικές από το Playback Theatre και του αυτοσχεδιασμού.